Bemutatkozás

A „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola 2001-ben mezőberényi székhellyel kezdte meg működését azzal a céllal, hogy az alapfokú művészetoktatás lehetőségeit megteremtse és biztosítsa elsősorban Békés Megye, illetve Jász-Nagykun-Szolnok Megye és Hajdú-Bihar Megye közel eső településein. Fenntartója a Művészet az Oktatásban Alapítvány.

Iskolánk meghatározó szerepet tölt be a települések közösségi és kulturális életében. Már létező hagyományokkal rendelkező rendezvényeink a tanévkezdő táncházak, tanévzáró vizsgaelőadások, télapó ünnepségek és folkbálok. Az intézmény tanulói rendszeres szereplői ünnepi műsoroknak, jótékonysági báloknak és falu- illetve városnapoknak. A gyakorlottabb csoportok évről évre részt vehetnek megyei, illetve országos néptánc fesztiválokon.

A múlt és jelen hagyományainak és táncművészeti értékeinek megismertetésével, megszerettetésével szeretnénk lehetőséget teremteni a tanulók számára életkoruknak megfelelő táncművészeti kultúra, műveltség megszerzésére, a tehetséges tanulók táncművészeti pályára irányítására, illetve az amatőr táncéletbe való bekapcsolódásra.